חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, התשנ"ו-1996 נועד לקדם שוויון ולמנוע אפליה בין המינים בכל הנוגע לשכר או לכל גמול אחר בקשר לעבודה. החוק קובע כי עובדת ועובד המועסקים אצל אותו מעסיק זכאים לשכר שווה בעד אותה עבודה, עבודה שווה בעיקרה או עבודה שוות ערך.
מעסיק שיקף תשלומים פיקטיביים בתלושי שכר וחויב בתשלום פיצוי לעובד
עתירה שעניינה בתשלום פיצויי בגין הפרת תיקון 24 לחוק הגנת השכר לתובע, שעבד כמנהל תחזוקה בחברת שירותי הגברה ותאורה לאירועים ומופעים, בשל התנהלות שלא כדין מצד הנתבעת.
אפליה בעבודה ופיטורים מטעמי גיל
בית הדין לעבודה בתל אביב פסק לאחרונה פיצויים של 125 אלף שקל לאישה שפוטרה ממשרתה כמשנה למנכ"ל בחברת פרסום ממרכז הארץ, עקב אפליה מחמת גיל (בת 62) ומבלי שנערך לה שימוע תקין.
חובת פרישה מעבודה בגיל 67 – האם עדין רלוונטי בשנת 2022?
בעשרות השנים האחרונות ניכרת מגמת שינוי באשר לתפיסה של "גיל פרישת חובה". שינויים חברתיים וכלכליים מפליגים, כמו תוחלת החיים שכמעט והכפילה את עצמה, הובילה להכרה כי יש צורך בשינוי תפיסת "גיל פרישה חובה".
מי משגיח על משגיחי הכשרות?
נכון לשנת 2022, הרבנות הראשית לישראל, באמצעות המועצות הדתיות המקומיות, הן הגוף האחראי על תחום מתן ההכשרים ותעודות הכשרות לעסקים בישראל. כך, מפקחת הרבנות על יישום נהלי הכשרות בתחומים רבים, ובניהם כשרות הבשר, מלונות, מסעדות, מזון מיובא ועוד.